Stájsz? - Lambo

2020.06.06

Leültünk Lambo-val, egy kis beszélgetésre, hogy megtudjuk a gondolatait a teljesítményével kapcsolatban.

Szia Lambo! Az utóbbi időben javuló formát mutatsz. Elég rosszul indult a szezonod az eredményességet illetően viszont Belgiumban nem lehetsz csalódott! Hogy értékeled a Belga nagydíjat?

"Cool! :) A nagy bánatom a tabellán elfoglalt helyem, mert a tempóm nem oda predesztinál, de azt látom, step by step sikerül átvinnem a time trial sebességet a versenypályára is. Belgium talán erre jó példa, de lehet, hogy ezt csak én szeretném látni ebben. Persze mindentől függetlenül egy főfutam 7. és egy káosz 6. hely fényesebb, mint remélhettem a futam előtt, így én a magam részéről sikernek könyvelem el. Az istállótársam (Vortex) is úgy gondolta, hogy a bajnokságban először dicséret illet, ezért büszke is vagyok a teljesítményemre és arra, hogy egy falatnyit én is hozzá tudtam járulni a konstruktőri pontokhoz. Sajnálom, hogy neki pont ez a verseny alakult a vártnál rosszabbul.

Lehetségesnek tartod-e a pole-t a Goldban is? 

"Gondolom, ezt azért kérded, mert az USR-ben HUNGARY-ban sikerült. Azt én inkább a szerencsének tudom be, a Goldban erre valószínűleg nem leszek képes még jó darabig. Azért ott egy körön is legalább 5-6 versenyzőtársam egyértelműen gyorsabb nálam, így ez ügyben csak a szerencsére hagyatkozhatom. Persze, ha mégis sikerülne, azt nagyon élvezném, mint ahogy a Hungaroringen sem keseregtem emiatt! - mondta mosolyogva Lambo.

MIt vársz a szezon fináléjában?

"Szerintem a középmezőnyben oltári csata lesz a helyezésekért és ez azt  is előrevetíti, hogy a hátralévő versenyeken egyre kiélezettebb  küzdelmet várhatunk a "flaszteron". Az eleje is küzdeni fog a bajnoki  címért és tudvalévő, hogy az első 6 pilóta automatikusan GOLD a  következő szezonban is, úgyhogy izgalmasnak látszik a finálé. A magam  részéről egy összetett 10. helynek már nagyon örülnék, de jelenleg ez is  inkább csak "álom".

Meg tudnád-e nevezni a legnagyobb riválisod, akár tabella, akár tempó vagy bármi alapján?

"A tabella sajnos nem "tempókompatibilis" az én esetemben, azt ezért most hagynám, de a legnagyobb riválisok a pályán Dani, Luigi, Szemi. Jampy, Cucu és Sanci. Velük sokat harcolok és dolgoznom kell többet, hogy csak a tükörből lássam őket. :) Persze feltételezésem szerint ők is ezt csinálják, a kérdés, hogy ki hová tud eljutni a fejlődés görbéjén. A bajnokság egyre profibb, kiélezettebb és egyre szűkebb a tér a pályán és a mai ismereteim alapján a 2020/2 rettenetesen kimerítő és ezáltal a nézők/követők számára ugyanannyira élvezetes szezonnak ígérkezik. Csodálkoznék, ha augusztusban 1mp-en kívül lenne az első 20. Ez persze nagyon biztató a jövőre nézve!"

Ezeket a gondolatokat én is alá tudom támasztani. Vasárnap folytatódik a harc a helyezésekért, tartsatok akkor is velünk!