What's up Szemi?

2020.06.06

Nem neheztelek Zolira, mivel nem rajtunk múlt a dolog!

Szemit kérdeztük, GamerSzemit a Belga futamról, ahol sajnos 0 ponttal kellett hazatérnie. Ha már beszélgettünk kitértünk egyéb témákra is.

"Belgium sajnos rosszul sikerült mind nekem, mind csapattársamnak, Luiginak . A főfutamon egészen jó tempóm volt, de sajnos megpördültem és mire ledolgoztam a hátrányom, megjött az eső. A boxba behajtva figyelmetlen voltam és a szoftver automatikusan száraz gumikat rakott vissza az esőre, ezzel megpecsételődött a sorsom. A 25%os káosz futam egészen jól kezdődött a rossz rajt pozíció ellenére is. Hamar elkezdtem felfelé jönni és sikerült is utolérnem Vortexet, Zolit, Gonoszt. Vortex hibázott kigyorsításon, megcsúszott a következő kanyarban. Zoli is megcsúszott kigyorsításon és ezt kihasználva őt is megelőztem, ezzel feljöttem a 7. helyre. Viszont ekkor jött a fekete leves. "Illegal overtake" (szabálytalan előzés - ez egy játékparancs) miatt vissza kellett adnom a pozíciómat Zolinak . Ezt továbbra sem értem, miért történt. Zoli kisebb lemaradásban, de maradt mögöttem. Amikor vissza akartam adni a pozíciót, hátúról telibe vágott és a falban kötöttem ki. Mint később kiderült nem számított rá, hogy vissza kell adnom a pozíciót és ennek következményében az autó beállításokra figyelt így történt a baj. Nem neheztelek Zolira mivel nem rajtunk múlt a dolog."

Megkérdeztük, hogyan értékeli saját teljesítményét:

"A szezon kétharmadán túl azt kell mondjam, hogy minden várakozásomon felül alakul. A tabellán az első évemhez képest egészen jól állok. Magam mögött tudhatok olyan versenyzőket is, akinek azt gondolom jobb a tempója, de nincs velük a szerencse, gondolok itt Lambora (Ferrari) és Cucura (Red Bull). Nekik sok szerencsét a szezon további részéhez, szerezzenek sok pont, de mindig 1-el kevesebbet mint én!" - mondta nevetve Szemi. "A célom, hogy minél több pontot szerezzek és előkelőbb helyen végezni a tabellán csapat és egyéni szinten is."

Mindannyiunk nagy kedvence a Vasárnap esténként a Torro Rosso házi csatája, erre is kitértünk.

"Aki követi a Trust versenyeit az versenyről versenyre látja azt is, hogy csapattársam, Luigi hatalmas riválisom. Minden versenyen hasonló tempónk van és előzgetjük egymást, de persze figyelve a másikra. Azt gondolom Luigival okozunk még izgalmas pillanatokat a nézőknek. Remélem a következő szezonban is ő lehet a csapattársam, legyen az Gold vagy Silver liga. Innen is kívánok neki sok szerencsét, de vigyázz, mert te is előttem vagy a tabellán és nem eszik azt olyan forrón" - üzent Szemi a Torro Rosso garázsának túloldalára."

Szemi szerette volna megragadni az alkalmat és köszönetet mondani.

"Ki kell emelnem ennek az interjúnak a végen a vezetőség és a tagok munkáját. Megállás nélkül azon van mindenki, hogy jobb legyen és több legyen ez a liga, mint más hasonló liga. Úgy gondolom ez sikerül is, mivel szinte napról napra bővül a kis családunk. Csak így tovább! Mindenkinek sok szerencsét a szezon hátralevő harmadában és persze utána is! Hajrá TRUST!"


HAJRÁ!