HOL VAGY PORI?

2020.06.06

Az idei szezon sok szempontból izgalmas és kiélezett. Versenyről versenyre változnak az erőviszonyok. Gonosz és Zoli ádáz küzdelmet vív a bajnoki címért. Az eddig megrendezett 12 fordulóban 4 győztes született, és ha ránézünk az arányokra, nem kérdés, hogy miért Gonoszról és Zoliról szól az idei szezon. Zoli hatszoros győztes, Gonosz négyszeres továbbá Tunyo és Enosz állt még a dobogó tetején. De hol van Pori?

Pori a Lada (Renault) királya, a tavalyi bajnok, akik híres tempójáról és megbízhatóságáról. Idén hétszer állt a dobogón, egy pole pozíciót és kettő leggyorsabb kört is gyűjtött idén, de győzelem híján egyre nehezebb a harc.

"Igen sajnos tavalyi bajnokként kissé frusztráló, hogy még az idén nem nyertem futamot, de a liga, azaz a versenytársak nagyon erősek, plusz sajna szerencsém sincs, mert ugye kettő futamgyőzelemtől fosztott meg a biztonsági autó, sajnos ez is benne van! Nagy dolgoknak kellene történnie, hogy versenyzőtársaimat, azaz Gonoszt és Zolit átugorjam, de semmi sem kizárt, megyünk előre! Talán a jövőben több szerencsénk lesz! Rajta leszek az biztos, mert imádom a kihívásokat, csak a "no fairplay"-t nem szeretem, de nálunk eddig a Goldban ilyet nem tapasztaltam. Maximum hibából vannak kontaktok, de hát emberek vagyunk. Erős a mezőny és mindenki próbál a határon autózni."

Belgiumban Pori szerencsétlenül járt, mindössze a nyolcadik helyen intették le, addig riválisai a dobogón végeztek.

"A harmadik szektorban, a teli gázos balos kanyarban már megelőzve Sanyit (Red Bull) biztosra akartam menni, hogy nehogy összeérjünk és a kelleténél jobban tartottam a rázókőre így falba tettem a vasat. Szerencsére csak a szárnyaim bánták, de a teljes mezőnyt meg kellet várjam, hogy elhaladjanak, majd boksz utca és fehér, azaz a legkeményebb gumi... Örülhettem mert még így is azt hiszem a nyolcadik helyre értem be! Ami vigasztal, hogy még sok futam van hátra, és az eddig elért helyezéseimmel is jelenleg a harmadik helyen állok az egyéni tabellán!"

Porinak hat versenye maradt, hogy megvédje csillogó bajnoki címét a trónfosztóktól, és megszerezze az idei szezon első futamgyőzelmét. Ezúton is sok sikert kívánunk hozzá!

Vasárnap 18:10-kor a legendás Monzai aszfaltcsíkon folytatódik a küzdelem, tartsatok velünk!