Tunyo távozik a Mercedestől?

2020.06.06

Néha fent, most lent.

A Belgiumban megrendezett tizenkettedik futamán van túl a TOP liga, az élen szoros és izgalmas versenyt láthattunk. Zoli (Haas) lenyűgözően emelkedett felül a szerencsétlen rajtján és nyerte meg a főfutamot.

Már megszokhattuk, hogy sok versenyző kiemelkedő teljesítményét hozza egy viadal, de ahogy lenni szokott, most is voltak, akik keserű szájízzel távoztak. Vortex a szezonja alatt most először nullázott így érthető a csalódás.

"A belga nagydíj a szezon legrosszabb versenye volt számomra."- kezdett bele Vortex. ,,Kétszer törtem autót és először nem szereztem egy pontot se. Egyszerűen fejben nem voltam ott és hiába voltak jó pillanatok, végül a fáradság győzött. Alapvetően nem volt önbizalmam az autóban és ez a tempómra is erőteljesen rányomta a bélyegét. Nagyon csalódott vagyok amiatt is, mert Ádi (a tabellán jelenleg a legnagyobb riválisa) mindeközben a legjobb versenyét teljesítette. Monzában sokkal erősebben fogok visszatérni."

Ugyan Vortex szomorúan távozott az Ardennekből, de csatatársa Lambo, eredményes szereplése, és a csapatbajnokságban a legnagyobb ellenfélnek, a Mercedesek gyengélkedése miatt a Ferrari előnye nőtt. Tunyo és Jampy nem teljesítenek jól az elmúlt néhány versenyen és nagy kérdés, hogy mikor fognak visszatérni korábbi lendületükhöz. Talán már Olaszországban...

"A Német verseny után Belgiumban is nulláztunk. A sikersorozatunk megszakadt ez biztos, hiszen a Német verseny előtt elindultunk felfele, most meg a szakadékba zuhanunk le éppen." 

Tunyonak az utolsó szezonja is lehet ez az idény, ezért nagy rajta a nyomás és emelt fővel szeretne távozni. A fiúk célja, hogy Jampy is futamgyőzelmet ünnepelhessen hiszen Tunyonak van már egy győzelme. Ezek ellenére csapatutasítás nem lesz a Mercedesnél, vagyis a fiúk egymás ellen is harcolni fognak." - adta hírül a Tunyo - Jampy páros.

A TOP liga Mercedes csapata ugyan gyakran villantja meg gyorsaságát, ez nem elég az eredményességhez. A teljesítmény optimalizálásához rengeteg apró részletet kell tudni kezelni. A Racing Point versenyzője Poliak nem rég kezdett el ismerkedni a versenyzéssel, és rengeteg kihívással találta szemben magát. Azzal mindenki egyetért, hogy rengeteget fejlődött az első versenye óta, de úgy néz ki, kell még egy kis gyakorlás, mire pontot ér a befektetett energia.

"A Belga pályát nem igazán ismerem. A szezonba eddig ezt a pályát volt a legnehezebb begyakorolni és nem is sikerült igazán. Nem voltam magabiztos és ez meg is látszódott, mert az időmérőn 2mp hátrányom volt. A Főfutam 2. körében sajnos összetörtem az autót. A káosz futamon annyi szerencsém volt, hogy az előttem haladó versenyzők össze törték magukat. Egyszer csak a 10. helyen találtam magamat, de annyira izgultam, hogy eldobtam az autót és letört a szárnyam így vissza estem a 13. helyre. Tanultam a hibámból és ebben a szezonban szeretnék még a top 10-ben végezni.".

2020.06.07-én folytatódik a bajnokság, a legendás Monzában. Vortex újra pontot szerez? A Merci életre kel? Esetleg Poliak beér a TOP 10-be? A hétvégén a szokott időben, Vasárnap, 18:10-es kezdéssel a Youtube csatornánkon lehet követni a 13. fordulót.