Egyéni legjobb teljesítmény rovat

2020.06.06

(Lugo, Sanci, Lambo)

Lassan 2 hete zajlott le a tizennyolc fordulóból álló bajnokság tizenkettedik versenye, a Belga Futam. Ismételten akadtak a mezőnyben jócskán, akik egyéni legjobb teljesítményük miatt boldogan távozhattak Spa-ból.

A bajnokság tizenkettedik köre önmagában is emlékezetes marad a TOP liga tagjainak számára, hiszen első alkalommal versenyezhettek az abszolút győzelemért több mint 20-an. Ugyan múlt héten mindössze egy selejtező állt rendelkezésre az újonnan érkezettek számára, ahol a tét a Top2-be jutás volt. Gerit ismerhettük már Németországból, azonban Lugo Belgiumban debütált. Lugo lenyűgözte a liga követőit, hisz a selejtezőn a hetedik rajtkockából indulva másodikként kvalifikálta magát a "nagy" futamra, majd az időmérőn elért szenzációs nyolcadik helyét egy tizedik hellyel, azaz pontszerzéssel pecsételte meg. Ha 10. hely, akkor első starthely a káoszfutamon, és Lugo hibát nem ismerő bemutatkozásával a dobogó legfelső fokán ünnepelhetett.

"Úgy érzem a sors visszaadta azt, amit az időmérőn elvett tőlem, és így egy igazán izgalmas futamot tudhatok magam mögött a selejtezőn. Nagy örömmel töltött el, hogy egyből a "nagyok" közé juthatok és velük is összemérhetem a tudásom. Aztán először is be szerettem volna hozni az autót hiba nélkül, ami egy szárnyvéglap híján sikerült is. Az első pontnak és a 10. helynek pedig kifejezettem örültem, mert tudtam, hogy így az első rajtkockából fogok indulni a káosz futamon. Nagyon boldog voltam, mert Spa nem azok közé a pályák közé tartozik, ahol igazán otthon érzem magam. A safety car utáni újraindítástól kezdtem rájönni, hogy megnyerhetem a futamot, elég jó a tempóm hozzá és minden idegszálammal arra összpontosítottam, hogy ezt elérjem, így elégedett vagyok a teljesítményemmel. Személy szerint kiélezett csatákat várok a jövőben, és azt, hogy fejlődjek az 1 körös tempómban. Úgy érzem, azon lenne még mit javítanom." - zárta mondandóját Lugo.

A hétvége végső elszámolásánál a Williams "nem állandó pilótája" 14 ponttal a negyedik helyen zárt és azóta már azt is tudjuk, hogy a héten útnak indult SILVER liga első fordulóján két győzelemmel mutatkozott be, így ismét kiérdemelte a lehetőséget, hogy a patinás brit istálló virtuális képmásában felvegye a kesztyűt a megszokott GOLD liga pilótáival.

Az újoncok közül nem csak Lugo örülhetett. Sanci Gerihez és TomiTA-hoz hasonlóan Németországban mutatkozott be, abból a szempontból szerencsés időben, hogy pont utána lett meghúzva a határ, így ő nem szorult selejtezőre, vagy szorul egyéb viadalra a jövőben a SILVER liga zászlaja alatt. Sanci a 15. helyről várhatta a zöld lámpákat, végül éppen Lugo előtt beérve egészen a kilencedik helyig harcolta fel magát, így megszerezve első pontjait.

"Örültem, hogy pontszerző helyen tudtam végezni a Belga futamon. Számomra ez a pálya az egyik legnehezebb a világbajnoki sorozatban. Az időmérőn bejutottam a Q2 -be azonban elhibáztam a közepes gumikeverék választást. Nem is értem, hogy mit akartam ebből kihozni. El is rontottam az utolsó másodpercben megkezdett körömet az Eau Rouge- on felfelé, falnak csaptam, így a 15. helyről kezdhettem meg a versenyt. Mozgalmas és eseménydús verseny volt, főképp az utolsó 3-4 körben az eső megviccelte a futamot, így a kilencedik helyen értem célba. Szerintem nem rossz eredmény ilyen erős mezőnyben. A káoszfutamon szintén hibáztam az Eau Rouge-nál, így visszaestem a harmadik helyről a mezőny végére, de így is be tudtam húzni a végén, egy pontot. A lényeg, hogy boldog vagyok, igazi adrenalin löket ebben a mezőnyben versenyezni. Úgy gondolom, hogy a bemutatkozásom jól sikerült, persze van mit fejlődni. Igyekszem kihozni a legjobbat magamból és természetesen célom a további pontszerzés. A tempóm a köridőket nézve a középmezőnybe sorolnám. A Német nagydíj Q1 időmérőn, 13 an voltunk egy másodpercen belül. Kemény lesz minden verseny. Izgalmak az elején, a közepén és a végén is. Senki sem unatkozik a futamokon szerintem. És hát most jön Monza. Nem lesz egyszerű verseny az biztos. A leggyorsabb pálya, nehéz a féktáv, izgalmas lesz, már várom a vasárnapot!"

Sanci elkezdte megvetni a lábát a középmezőnyben, ahol versenyről versenyre óriási csaták folynak, hogy ki ér oda legközelebb az élmezőnyhöz. Lambo (Ferrari) ugyan Ausztráliában mutatkozott be, de Ő is az első évét teljesíti, így sokakhoz hasonlóan rá is igaz az újonc kifejezés. Lambo Spanyolországban volt már hetedik a főfutamon, de azon túl, hogy ezt az eredményt ismét beállította, a Belga káosz futamon a hatodik helyet kaparintotta meg, amely a legelőkelőbb pozíció, amiben a szezonban leintették.

"Nézzük a dolgokat 2 aspektusból. Az egyik, hogy a főtábla vége felé tanyázok 3 hónapja, voltam tök utolsó is, így ez az eredmény kiváló. A másik nézőpont, hogy az edzéseken és időmérőkön sokkal jobb formát mutatok néhány hete. A Belga nagydíjon is az elért eredményemnél sokkal kedvezőbb poziból indulhattam, innen vizsgálva csalódás is lehet. Persze mindent egybevetve ez siker és elégedett lennék a további versenyeken is ilyen eredményekkel, de mindent el fogok követni annak érdekében, hogy a lehető legjobb eredményt hozzam ki magamból és az autóból."

Monzában Lugo, Sanci vagy Lambo végez előrébb? Ti kire fogadtok?