TomiTA az Assist liga bajnoka!

2021.04.07

Tomi egy remek pilóta és mégjobb ember. A Season 1-ben csatlakozott a ligába, amikor is rögtön az első hétvégéjén a Káoszfutamon a 2. helyen végzett és letette a névjegyét. Fokozatosan épült fel mint pilóta. Kontrollerel versenyzik és a Season 2-ben kommentátori pályafutását is elkezdte.Közben a liga 2 osztállyal indult, így Tomi míg az Elite mezőnynek a hangját adta, az Assist ligában versenyzőként bajnoki címre tört. Már a szezon kezdetén látszódott mire is képes és rengeteg fölényes győzelmet aratott.

Még mindig van hátra kettő forduló a 15 körös bajnokságból, de TomiTA pole számai így is lehengerlőek, hiszen 10 alkalommal bizonyult a legjobbnak. A Főfutam győzelmeinek a száma szintén 10 és még egyszer sem esett ki. A Káoszfutamokon is magabiztosan tudott győzni javarészt a 10. helyről indulva, ahol 8 győzelmet szerzett és egyszer esett ki, a Hungaroringen.

Miként vágtál neki ennek a szezonnak?

"Ennek a Season-nak úgy vágtam neki, hogy örülök ha top 5-ben tudok végezni és az első teszteken is éreztem, hogy nem biztos, hogy ez lesz a kedvenc évem. Kicsit megnyugodtam, nem agyaltam túl és jól ment (szerintem ez is volt idén a siker kulcsa)."

Mit gondolsz az egész szezonról?

"Erről az egész szezonról azt gondolom, hogy megtanított engem sok mindenre. Szerintem fejben sokkal összeszedettebben versenyeztem, mint valaha és nem nagyon gondoltam másra, ami elterelhette volna a figyelmem és így tudtam is élvezni. Mások sikereit is pl.: Lambo dupla győzelmét, Billy első győzelmét. Drámai is volt, amikor Sanci az utolsó körben Káoszfutamon Suzukába (Japán) összetörte az autót. Szerintem ebbe a seasonba a liga is sokat fejlődött, mint mi is és örülök, hogy ennek a társaságnak részese lehetek."

Mit jelent neked ez a bajnoki cím?

"Nekem ez a bajnoki cím azt jelenti, hogy egy kisebb álmom sikerült elérni, hiszen nagyon sokat játszottam a gondolattal, hogy de jó lenne és akik segítettek ennek a megerősítésében, az anyukám és a kedves párom, akik csak annyit mondtak mindig, hogy te is tudsz bajnok lenni mert benned van és ügyes vagy. Enosznak is szeretném megköszöni ezt a bajnoki címet, a sok beszélgetéseket és a setup segítségeket. Köszönöm nektek."

Mi volt a legemlekezetesebb pillanat számodra a szezonban?

"Emlékezetes pillanat, amikor Suzukában szakadó eső volt és a 130R nevű kanyarba kívülről meg tudtam előzni Porit, azt nagyon szerettem. Természetesen az első mexikói hétvége is emlékezetes, Porival az idő ellen csatáztunk, oda - vissza előzgettük egymást, de sajnos rossz emlékek is vannak. Mai napig előttem van a kép, amikor hibáztam a Hungaroring-en és a falnak dobtam az autóm. Az szó szerint egy szíven döfés volt, de nem engedhettem meg magamnak azt, hogy beleesek egy gödörbe és benne maradjak. Amilyen gyorsan lehetett mászni kelelt ki a gödörből és tovább szállítani az eredményeket a csapat számára."

Mi a célod a ligában így, hogy bajnok lettél?

"A célom természetesen az, hogy visszakerüljek az Ellite ligába és Vortex,Enosz veletek csatázni újra illetve egy motiváció is, hogy sikerült megcsinálni és miért ne sikerülhetne még egyszer. Annak is örülök, hogy a bakui nagydíjon tudtam behúzni a bajnokságot és Ellite módban és ennek nagyon örülök."

"Örültem, hogy Szecsi te voltál a csapat társam örülök, hogy kormánnyal/Ellite módban versenyzel már te is szívből szurkolok neked, hogy a kitartásod mellet hamarosan jöjjenek az eredmények is."

Gratulálok Bajnok! Remek szezon teljesítettél eddig, de még nincs vége. Írd tovább a történelmedet és adj bele mindent, ahogy eddig is. Kívánom neked váljon valóra, amit eltervezel és ünnepelj még sok győzelmet illetve bajnoki címet.

Nem szeretnél lemaradni egy remek bajnoki futamról? Akkor tarts velünk szombaton 19:00-kor a hivatalos YouTube csatornánkon ahol a pilóták a Forma-1 egyik legrégebbi pályáján csapnak össze Silverstoneban.

Szécsi Árpád