A Ferrari az Assist bajnoka!

2021.04.07

Akár az Elite mezőnyében a Williams, az Assist liga csapatbajnoki harca is meglehetősen egyoldalú képet festett a Season 3ban. Tomi domináns szezonrajta már előrevetítette a vörös autó fölényét, ellentmondást nem tűrően, nagy fölénnyel nyerte meg az egyéni bajnokságot. Jól mutatja mennyire magas szintet képvisel, hogy mindezidáig csupán 3 futam volt, amikor nem ő nyerte az adott fordulót. A siker megalapozta a csapat bajnoki címét is, amelyben az a Szecskamester volt a társa, akivel gyakorlatilag egyszerre érkezett a TRUST ligába, szezonokkal ezelőtt.

"Emlékszem, Szecskamester kérdezett még meg arról, hogy leszünk-e egy csapatban, én meg abból indultam ki, hogy együtt nyomtuk a hajdani Silver ligában és vajon a régi kis Silveresek mire viszik az Assist ligában. Sikerült a bajnoki cím, aminek nagyon örülök és büszke vagyok Szecskamesterre, hogy elhagyott minden assistot, amelyben én is követtem őt. Ugye nekem egyszer már sikerült dobogóra állni a csapatbajnokságban, amikor 3. lettünk a Season 2 ben Zolival a Haasban. A Season felénél kezdett motoszkálni a fejembe a gondolat, hogy meglehetnek ezek a bajnoki címek és minden futamra úgy mentem oda, mintha ez az első futam lenne a szezonban és meg kell nyerni mindig. Így álltam oda és ez is lehetett a siker kulcsa. Akartam, hogy a Season 3-ban 2 legyet üssek egy csapásra és sikerült bajnoknak lenni. Nagyon hálás vagy a TRUST csapatának, hogy ezt náluk érhettem el, mert nem gyenge mezőnyük van!"

Szecskamester legalább akkora reményekkel vágott neki a 15 fordulós, még jelenleg is futó bajnokságának, mint csapattársa, Tomi, ám egyéni teljesítménye arra sarkalta, elhagyja az Assistot, és idejét a fejlődésnek és az Elite pilótává válásnak szentelje. Így lehetséges az, hogy Szecskamester az Elite bajnokság pilótája is lett, és a váltás olyannyira jól sikerült, hogy a múlt héten élete első Káoszfutamgyőzelmét is megünnepelhette, a bajnoki cím mellett.

"Ismerjük egymást lassan egy éve, de nem beszélgettünk sokat. A Season3-ban aztán jött a lehetőség, hogy csapattársak legyünk és azok is lettünk, aminek nagyon örülök. Remek csapatot alkottunk, hiszen egy olyan pillanatot sem tudnék mondani amikor hátráltattuk volna egymást. Tomival nagyon könnyű együtt dolgozni, a szezon elején megbeszéltünk néhány szabályt. Nagyon keveset kommunikálunk egy futamon. Gyakorlatilag csapatmunkáról sem kifejezetten tudok beszélni, ha Tomiról és rólam van szó. Setupot sosem adtunk egymásnak, taktikai harc sem folyt közöttünk, nem edzettünk együtt csak ketten. A kapcsolat megvolt köztünk, hiszen nem volt nézet eltérés és nem is provokáltuk egymást, inkább csak igyekeztünk húzni fel a másikat minél jobb teljesítményre. Ezzel együtt vagyok nagyon elégedett a Season 3-mal, bár nem ezek voltak a terveim. Bajnok szerettem volna lenni, de korán rá kellett jönnöm esélyem sincs. A szezonnyitó jól alakult Mexikóban, mert megszereztem az első dobogómat, a Káoszfutamon ráadásul kettős Ferrari győzelem született. Majd ezt követően egy mélyrepülés és egy elhatározás következett, kormányra váltottam és Elite módban kezdtem el versenyezni óriási eredményekkel. Győztem már le Porit is, aki 1x-es bajnok és Amerikában összeállt minden számomra és a bajnoki címünk megszerzése után azonnal egy Káoszfutam győzelemmel tudtam ünnepelni, amihez fogható érzésem még sosem volt.Ez a bajnoki cím számomra rengeteget jelent. Egyértelműen Tomival mi alkottuk a legerősebb párost szerintem az Assist ligában. Nagyon sokszor megkaptam, hogy Tomi viszi a hátán a csapatot és persze ebben van is igazság, mivel a tempóm visszaesett a kormányra váltás miatt. Austinban a Káoszfutamon csak is a győzelemért mentem, ha azt láttam volna, hogy Lambo (Renault) ellen nincs esélyem, valószínűleg összetörtem volna az autót. Nem bírtam volna elviselni a vereséget és túlvállaltam volna magam. Köszönöm Tominak, hogy egy csapatot alkottunk és boldogan emlékszem vissza majd erre az időszakra. Gratulálok neked barátom a bajnoki címhez, megérdemelted. Monzában dobogóra szeretnék állni, hiszen az a Ferrari hazai versenye lesz és Tomival is az utolsó. Remekül keretbe foglalnánk a szezont. Mexikóban is együtt álltunk fel és mindent megteszünk azért, hogy a szezonzáron is megtudjuk ezt csinálni. - zárta gondolatait, amelyből azt is megtudtuk, hogy a bajnokcsapat nem együtt képzeli el a folytatást.

Bajnoki címükhöz ezúton is gratulálunk!

A szezonból 2 forduló van még hátra, a héten az autóversenyzés hazájába, Angliába látogat a mezőny a legendás silverstone-i aszfaltcsíkra, a szezonzárónak pedig a legalább annyira népszerű és történelmi jelentőségű Monza adja majd a helyszínt. A megszokott időpontban tarts velünk, vagy akár jelentkezz versenyzőnek a www.trustliga.hu weboldalon, hogy Te magad lehess a bajnok!

BéeL