(S3) Assist, HOLLANDIA - Tomi, Knox, Szemi

2021.03.27

TomiTA újabb győzelmet aratott, melynek köszönhetően a hátralévő futamokon egy erősebb hétvégével már bajnok lehet. Pole pozíciót is a Ferrari pilótája szerezte meg egy kiélezet csatában, mindössze 19 ezreddel Lambo (Renault) előtt. A rajt után maradt a sorrend a két pilóta között, Lambo viszont hibázott és kiesett a versenyből, így Knox (Alfa Romeo) lépett fel a második helyre. A két pilóta toronymagasan vezetett így a 3. hely sorsa volt a legnyitottabb, amit egy alternatív stratégiával, 65 ezreddel végül Szemi (Alpha Tauri) szerzett meg Pori (Red Bull) előtt.

Tomi megmutatta a kritikusainak, hogy a múlt versenyeken elkövetett apró hibák csak egy félrelépés volt. Tökéletes hétvégét zárt. Pole, Főfutam és Káoszfutam győzelem.

"Örülök ennek a hétvégének, nagyon szoros volt az időmérő Lambo-val és elég feszült is voltam, de sikerült és boldog voltam. Sikerült a Káoszon profitálni a szerencsés rózsa kapunak köszönhetően, amit megtaláltam csak úgy a semmiből. Bakuban örömmel érkezem hisz életem első Főfutamgyőzelmét itt szereztem meg a Season2-ben és remélem ez most sem lesz másképp, úgyhogy nagyon-nagyon jó eredményt várok magamtól. Közel a bajnoki cím és minden erőmmel azon leszek, hogy meg is legyen, hiszen minden jó, ha a vége jó."

Knoxvile a bajnokság 3. helyéért van harcban és minden esélye megvan arra, hogy a szezon végén a magasba emelje a kupát.

"Nagyon örülök a Főfutamon nyújtott tempómnak, nem is maga az ezüst, ami boldoggá tesz, hanem inkább az, hogy Tomihoz képest is időben folyamatosan a végéig ott voltam. Sajnálom Lambo kiesését viszont így tovább tudtam növelni az előnyöm az egyéni tabellán is. Káoszfutam káosz lett nekem is...😅Mclaren megpörgés után egy Tauri landolt a jobb első szárnyamban, ami instant box utcát jelentett, onnan már csak a tisztes helytállás volt a célom. Összességében nincs okom panaszra sok pontot hoztunk az Alfának, Zsombi is szépen odatette magát mindkét versenyen így egyre közelebb kerültünk ismét a konstruktőri dobogóhoz. Várom Bakut, megpróbálok jól felkészülni rá. Szeretném, ha a szezon hátralevő versenyein hasonló stabil teljesítményt sikerülne elérnem."

Szemi mindenkit meglepett a stratégiával, amelyet előhúzott a kalapból. Médium-Soft (Közepes - Lág,; Sárga - Piros) volt a stratégiája, 18 kört ment el Soft gumin, ami hihetetlen. Ez a taktika és a jó tempó a dobogó 3. fokára repítette őt.

"Ezt a hétvégét nagyon vártam már, nem árulok el nagy titkot, hogy ez a kedvenc pályám. Úgy érzem ez a pálya áll a legközelebb vezetési stílusomhoz. Ezt sikerült is prezentálni az Assist ligában, 2 dobogó egy 3. és egy 2.hely szerintem boldogabb nem is lehetnék. A taktikámat csak az időmérő edzés vége felé találtam ki, mivel láttam, hogy senkinek nem volt sárga gumin mért ideje, úgy gondoltam ez egy nagy esély lehet váratlant húzni és sikerült is. 3.lettem a Főfutamon megelőzve Porit 0,065 ezreddel, nagyon izgalmas volt. A Káoszfutamon szintén próbáltam megint mást csinálni, mint a többiek és ismét bejött. Az első körben kijöttem kereket cserélni, mert úgy ítéltem meg a helyzetet, hogy többet vesztek ha kint maradok harcolni. Igazam is lett sikerült bejönni a 2. helyre. Baku egy nagyon nehéz pálya nem tartozik a kedvenceim közé, pontszerzés a célom. Hátralevő futamokon szeretném megszerezni első győzelmem Assist ligában, remélem sikerülni fog én mindent meg fogok tenni érte. Itt szeretném megköszönni csapattársamnak Luiginak a rengeteg segítséget, nélküle a jelenlegi tempóm közelében se lennék. HAJRÁ ALPHA TAURI HAJRÁ TRUST."

Gratulálok a dobogós pilótáknak, kemény héten vannak túl a fiúk hiszen erőltetett a szezon és nincs pihenés.

Tomi a bajnoki címet szinte már a zsebében érezheti. Pori a jó szezon kezdet miatt szintén így érezhet a második hellyel viszont a 3. még közel sincs lejátszva.

Baku következik, egy szűk utcai pálya rengeteg derékszögű kanyarral és nehéz féktávval. Izgalmas futamra számíthatunk, hiszen a tét továbbra is nagy. Kezdenek kialakulni a rivalizálások a pilóták között.

Sok sikert kívánok mindenkinek a szombati Assist futamra mely 19:00-kor kezdődik hivatalos YouTube csatornánkon.

Szécsi Árpád