(S3 Assist) BAHRAIN - Tomi, Pori, Knox

2021.01.22

TomiTA megállíthatatlan. A fiatal Ferrari pilóta 4 futamból négyszer diadalmaskodott.

A Bahreini futam szokásához híven az éjj leple alatt zajlódott. TomiTA (Ferrari) egy körig sem adta ki a kezéből a futam vezető pozícióját. Mögötte érkezett a bajnoki tabella alapján a legnagyobb riválisa Pori (Red Bull). A Főfutam 3. helyéért 3 pilóta is harcban volt. Knoxville (Alfa Romeo) Szecskamester (Ferrari) és Lambo (Renault). A dobogó legalsó fokára a hosszú kihagyást követően visszatérő Knox állhatott fel.

"A hétvége egyszerűen hibátlan volt. Ennél jobbat álmodni se lehet. Ha valaki tökéletes hétvégéről álmodik pont így képzeli el. A Káoszon tudtam, hogy nagyon sokan a külső ívre fognak menni így tudatosan húzódtam belülre és arról az oldalról is rajtoltam így örültem, hogy onnan rajtolok és ki tudok maradni a balhéból. Legnagyobb riválisnak egyértelműen Pori-t tartom nagyon közel van hozzám és nem fér bele a hiba részemről, mert abban a pillanatban bukhatom a pozíciómat Pori-val szemben, de izgalmas season lesz az biztos. A következő futam Japán lesz. Szeretem, szintén nem egy könnyű pálya, de élvezet rajta minden kör. Úgyhogy biztos élvezni fogom és remélem izgalmas versenyt fogunk rajta futni. "

Pori (Red Bull) egyértelműen Tomi legnagyobb ellenfele az idei bajnokságban. Az 1x-es bajnok tudja milyen érzés harcolni egy címért.

"A szombati versenyt újra pozitívan éltem meg, hisz sikerült mindkét futamot befejezni, és ráadásul két második hellyel gazdagodtam. Riválisom, azaz Tomi ellen egy ellenszer van, nyomás alatt kellene tartani, ami nem egyszerű, de bízom benne, egy-egy futamon sikerül megszorongatnom, vagy hibára kényszeríteni, bár elég stabil versenyző. Természetesen megyünk előre, nagyon mély gödörből jövök vissza. Érzem, hogy egyre stabilabb vagyok a kocsival, és van még bennem plusz tempó.

Knox (Alfa Romeo) és Pori már versenyeztek egymás ellen a liga korábbi történelmében. Igaz, most egy rövid időre feszültek egymásnak, a szezon viszont hosszú.


Milyen volt számodra az egész hét, a gyakorlások? Milyennek láttad a Főfutamot?

"A hétvége magamhoz képest jól sikerült, a gyakorlásokon nem volt még a kellő tempóm. Bahrein az egyik kedvenc pályáim közé sorolnám amúgy is. Főfutam várakozásainkat túlszárnyaltuk az Alfa Romeo istállóval. Nagyon örültem a dobogónak,valamint Zsombi 7. pontszerző helyének is."

A Káoszfutamon balesetbe keveredtél és így is sikerült pontot szerezned. Hogyan láttad az esetet mi történt?

"Igen. Rajt után szépen egymás mellett haladtunk 4-en de bal oldalról valaki kicsit belegyezett és így dőlt is a dominó. Sajnos pont olyan helyen voltam, hogy instant szárnytöréssel jöttem ki a szituációból."

Mi a fő célod ebben a szezonban?

"Stabil pontszerző helyen szeretnék lenni mindegyik futamon. "

Japánt szereted?

"Nem a kedvencem, de igyekszek végig érni rajta."

Knox mondhatni a liga Kimije, hiszen ő sem beszél sokat, de a lényeget mindig megkapjuk tőle. Gratulálok neked az első dobogódhoz.

Sok sikert kívánok a pilótáknak a szezon során.

Szombaton a liga Japánba látogat, ami mondhatni Pori második hazai futama lesz hiszen óriási Honda fan illetve a versenypályán is egy Honda motoros autót hajt.

Az élő közvetítés 19:00-kor kezdődik hivatalos YouTube csatornánkon.

Ha te is kíváncsi vagy arra sikerül-e megtörni Tomi uralmát vagy egy újjab elsöprő diadalt arat akkor tarts velünk.

Szécsi Árpád