Mr. BLACK

2021.01.12

Új pilóta a Trust mezőnyében.

Múlt vasárnap elrajtolt 2021 első bajboksága, a Season 3, ahol egy újoncot is köszönthettünk Fekete Laci személyében. Ha érdekel Benneteket, hogy hogyan talált ránk, hogyan gondolkodik és milyen az élet újoncként a ligában, akkor tartsatok velünk.

Szerk.: Hogyan találtál a ligára?

"Néhány hónapja találtam a ligára, és azonnal magával ragadott a varázsa. - kezdte el történetét Mr. Black. Már nem pontosan emlékszem, hogy facebookon, vagy youtube-on láttam egy élő közvetítéses futamot, ami nagyon izgalmas volt, és megtetszett. Aztán tovább kutakodtam az interneten, találtam még néhány futamot a ligától, és nagyon hamar beleszerettem az izgalmas közvetítésekbe. Rátaláltam a Trust web, illetve facebookos oldalára, és elkezdtem nyomon követni a futamokat. Mondanom sem kell, hogy, azonnal felvettem a vezetőséggel a kapcsolatot, és jelentkeztem versenyzőnek. A Season 2 ben tartalék pilóta lettem, a mostani Season 3 ra Geri visszavonulása után viszont megkaptam a Mercedes versenyülését."

Laci a szombati Assit és a vasárnapi Elite bajnokságban is rajthoz áll, szombatonként Kicsiriki oldalán harcol míg az Elite ligában Enosz oldalán gyűjtögeti majd a pontokat, mindkét esetben a Mercedes autóját terlegeti.

Szerk: Honnan játszol, mivel és mióta?

"Budapest közelében található településről játszom, attól függ, hogy éppen a munkám hogyan kívánja. Egy G29 et vásároltam, amikor jelentkeztem a ligához, illetve egy barátomtól egy cockpitet, amire felszereltem a kormányt és a pedálokat. Nekem jelenleg ez a Mercedes F1 W11 EQ Performance versenyautóm. 😃 Igazából rengeteget játszottam kb. 15-17 éve, még a Ralf Schumacher és a Juan Pablo Montoya vezette Wiliems BMW-és időszakban. Azután teljesen félretettem a virtuális F1-et, illetve az autóversenyzést, és akkor "ültem újra versenyautóba" amikor jelentkeztem a ligába, és megvásároltam a G29-et. Egyszóval, kb 1-2 hónapja kezdtem újra."

Szerk: Követed a valós F1-et? Ki a kedvenc pilótád és csapatod? Lehet visszavonult versenyző is.

"Régen, főleg még a Michael Schumacheres időszakban folyamatosan követtem a F1-et, olyannyira, hogy felvettem az összes szabadedzést, időmérőt videokazettákra, és napi szinten újranéztem, elemeztem a futamokat. Mondhatni a megszállottja voltam. Az utóbbi kb 10 évben már nem igazán követem, de ha tudom, hogy versenyhétvége van, és éppen a tévé előtt ülök, akkor odakapcsolok (Persze, csak ha nem egy időben van egy Manchester United mérkőzéssel 😃 ) Így, ha megkérnél, hogy soroljam fel a jelenlegi pilótákat, jó ha a felének a nevét el tudnám mondani.... Viszont ahogy látom itt a ligában mindenki követi, és én is egy online eSport F1 bajnokságban versenyzem, így azt hiszem, hogy szép lassan én is újra F1 követő leszek. Így nem is kérdés, hogy a kedvenc pilótámat a múltból tudnám mondani, de onnan több is van. Persze ismerem a mostaniak élmenőit is, ahol vannak olyan pilóták is, akik még együtt versenyeztek Schumiékkal, mint Kimi Räikkönen például. Mindig is hatalmas tehetségnek tartottam, szerintem egy körön nagyon jó, csak nem elég heves a vérmérséklete, illetve Vettelt is nagyon szeretem. Még korábbról pedig az első számú kedvencem Ayrton Senna, illetve Michael Schumacher. A kedvenc csapatom pedig a Ferrari, de a Williams-et is nagyon szerettem, szeretem, elsősorban a munkássága, történelme miatt."

Szerk: Mit vársz magadtól a szezon során, mi a célod?

"Nem lesz könnyű számomra az első szezon, hiszen egy nagyon jó, nagyon erős ligába érkeztem, ahol rengeteg tehetséges, tapasztalt, és gyors versenyző van, emellett Enosz személyében egy olyan csapattársam lesz, aki az előző szezonban még az utolsó futamon is a bajnoki címért küzdött. Számomra ez a szezon a tanulásról, és a tapasztalatszerzésről fog szólni. Sajnos biztos vagyok benne hogy az első szezonban a mezőny második felében leszek. Viszont harcolni, küzdeni és elsősorban tanulni fogok, hogy mihamarabb odaérhessek a mezőny elejére, és úgy segíthessem a csapatot, ahogyan azt Geri, Enosz csapattársa tette eddig."

Szerk: Enosz a csapattársad, jól kijöttök?

"Azt gondolom, hogy rengeteg szimpatikus, és tehetséges versenyző van a ligában, személy szerint rengeteg kisebb-nagyobb segítséget kaptam szinte mindenkitől. Akik a legtöbbet segítettek, az Sanyi, Lambo, illetve Vortex. Vortexet kiemelném, mert ő külön elméleti és gyakorlati oktatásokat, edzéseket tartott nekem, hogy segítsen újra felvennem a F1, illetve az online versenyzés ritmusát. Ezúton is hatalmas köszönet neki! De visszakanyarodva a kérdésedre, Enosz személyében egy hasonló tudásokkal és empátiával felruházott csapattársat kaptam, mint Vortex, ezáltal ő is rengeteget segít nekem és nagyon örülök neki, hogy ő lett a csapattársam!"

Szerk: Miben tud ő neked segíteni és mit vártok el a konstruktőri bajnokságban?

"Magam részéről úgy érzem, hogy nagyon jól kijövünk, igyekszünk együtt tolni a csapat szekerét, és minél jobban együttműködni a pályán. Nagyon sok segítséget kapok tőle az autóval, autóbeállítással, a kormányrendszerrel, és a pálya ismeret, pályák karakterisztikájával kapcsolatban. Mivel én nagyon kezdő pilóta vagyok, így nagy elvárásaink nincsenek a konstruktőri címet illetően. Mint ahogyan az előbb említettem, ez az év a tanulásról, az összeszokásról fog szólni, hogy a következő szezonokban a bajnoki címért tudjunk harcolni. Persze azért a mostani szezonra is az álmaink között természetesen szerepel legalább egy konstruktőri dobogó. "

Köszönöm Lacinak hogy rendelkezésemre állt és sok sikert kívánok neki a debütáló szezonban. Hosszú és rögös út áll előtte, de tudom hogy tisztességgel helytáll a ligában. Lacitól megszokhattuk, hogy nagy mókamester, és egy igazán színes egyénisége a közösségünknek.

Szécsi Árpád