Máté, Maxi, Szecsi

2020.12.19

A jelenlegi interjúalanyaink először futnak hivatalos szezont a Trust ligában, bár Szecskamester (Williams) kakukktojás, ő a Season1-ben már versenyzett a Silver ligában. Mateking (Racing Point) amilyen gyors, olyan balszerencsés is első évében. A tempója közel van az élmezőny tempójához mégsem tud dobogóra állni. Loadmaxx (Williams) Szingapúrban csatlakozott a ligához, van már pole-ja Kanadából, dobogója Olaszországból és Káoszfutam győzelme is Kínából.

Mátét kérdeztem először, aki jelenleg a 8. helyen áll a bajnokságban 106 ponttal.

Szerk: Mi a véleményed a bajnoki harcról, szerinted ki lesz a Season2 bajnoka?

Máté: Szerintem a bajnokság győztesét még nem lehet megítélni, Nagyon közel van egymáshoz az első három pilóta. Minden a mostani Ausztrál szezonzárón fog eldőlni. Remélem Ádám nyeri megy mivel a csapatársam és a barátom, de ha nem így alakul, akkor is büszke lehetek a teljesítményére, és hogy ilyen csapatársat kaptam.

Szerk: Hogyan látod az idei teljesítményed?

Máté: Ami a teljesítményemet illeti, az elvárásaimon felül teljesítettem. A szezon első felében még nem voltam konzisztens viszont a második felében az élmezőny állandó tagja voltam. Remélem meglesz az a rég várt pódium Ausztráliában. Azért is örülök a teljesítményemnek, mert igazából ez az első F1 játék, amit ilyen versenyszerűen csinálok.

Szerk: Mit vársz magadtól a Season 3-ban?

Máté : A következő szezonban a bajnoki címért folyó harcban is ott szeretnék lenni, és hogy konstruktőri elsők legyünk.

A bajnoki tabellát vezető Ádi tehát élvezi újonc csapattársa támogatását, nincs ez másképp testvére estében sem, akit szintén Ő csábított a ligába. Loadmaxx pokoli gyorsaságával, pimasz és lesipuskás helyzezkedésével robbant be a Trust mezőnyébe.

Szerk: Az utolsó futam következik, hogyan látod a szezont a te szempontodból?

Maxi: Először is köszönöm az elismerést ezek mindig megmosolyogtatnak. Elégedett vagyok az idei teljesítményemmel, hiszen ez még csak az első fél szezonom volt, de természetesen látva a tempót jövőre a bajnoki cím a cél. Még itt van előttünk a szezonzáró futam, ahol természetesen, mint mindig a győzelem a cél, és hogy sok pontot szerezzek a csapatomnak.

Szerk: Ki nyeri meg a bajnokságot?

Maxi: Természetesen én is Ádinak szurkolok a bajnoki címért folytatott küzdelemben és mindent meg fogok tenni, hogy segíthessem őt az utolsó versenyen.

Loadmaxx csapattársa Szecskamester a szezon elején csak kereste a tempót a többiekhez képest.

Szerk: Hogyan látod az idei teljesítményed a szezonban?

Szecska: Először is köszönettel tartozom ligatársaim felé, amiért csatlakozhattam a ligába. 2020-as év legjobb döntése volt a részemről, amikor beléptem a Trustba. A szezon számomra fantasztikusan alakult, az elején nagyon döcögve kezdődött minden. Elérkezett a Monzai futam, ahol kimagaslóan mentem és rengeteg pontot sikerült gyűjtenem. Itt elindult egy nagyon komoly széria, hiszen zsinórban 5 Főfutamon sikerült a Top10-ben zárni. Ennek is köszönhető az, hogy még harcban vagyok a 11. helyért. A szezon második felében megtaláltam azt, aki a mérce és a legfőbb rivális számomra. Szemi (Alpha Tauri) remek pilóta és remek srác. Gratulálok neki az idei teljesítményéhez és a sikerei miatt én is jobbá váltam, hiszen egyre magasabbra rakta a lécet. Összesítve elégedett vagyok bár egy kis hiányéreztem is van, mert nem sikerült dobogóra állnom.

Szerk: Mit vársz magadtól a Season 3-ban?

Szecska: Fuhh. Nem sok jót hiszen beállok én is a sorba és kormányra váltok Elite módban. Nekem teljesen új lesz minden. Szeretnék sok pontot gyűjteni és Top5-ben zárni a Williams istállóval. A Season 4-ben viszont egyértelmű a cél. Harcolni a futamgyőzelmekért minden hétvégén.

Szerk: Ki nyeri meg a bajnokságot?

Szecska: Ádi (Racing Point) remélem behúzza a bajnokságot, de bárki is nyer, az egy olyan izgalmas bajnokságban győzedelmeskedik, amelyre példa még sohasem volt a virtuális világban Magyarországon.

Gratulálok a srácoknak mert egy olyan szezont futnak és kedveskednek a nézőknek amilyen még nem volt a ligában.

Sok sikert kívánok a pilótáknak. Remek szezonon leszünk túl lassan és már alig várjuk hogy leteljen az az apró kis szünet ami következik Melbourne után.

Vasárnap 18:30 perckor kezdődik a szezonzáró verseny. A közvetítés a LvL Up hivatalos Facebook oldalán lesz elérhető, ha lemaradsz róla ne csüggedj hiszen az élő adást is vissza tudod majd nézni a Facebookon vagy pár nappal később YouTube csatornánkon.

Hajrá Trust!

Szécsi Árpád