(S2) SPAIN - Geri, Gonosz, Enosz

2020.10.16

Vasárnap este a Trust Liga pilótái Spanyolországban mérték össze tudásukat. Az időmérőn Enosz futotta a leggyorsabb kört és ez idén már az 5. pole-ja volt a Mercedes titánjának. A rajt eléggé tiszta volt és rengeteg csata alakult ki de a legemlékezetesebb Vortex és Enosz csatája volt. Egész futamon harcoltak egymással és a futam végén bejött az SC. Ekkor többen kiálltak a boxba lágy gumikért de néhány nem váltottak. A futam felétől vizes volt a pálya de nem igényelt átmeneti eső gumit. Vortex a kemény gumikon kicsúszott és így Enosz ölébe hullt volna a győzelem de büntetései miatt 3.lett. A Fő futam győztese először Geri (Mercedes) lett mögötte a zsinórban már 5. alkalommal a top4-ben záró Gonosz (Alfa Romeo) lett míg a 3. a bajnoki éllovas Enosz (Mercedes).

Geri egyértelműen Enosz legnagyobb kihívója idén. A két pilóta között 15 pont van. Érdeklődtem nála a bajnoki esélyeiről is.

"Huhh hát hogy őszinte legyek nagyon jól éreztem magam Spanyolországban amire abszolút nem számítottam hiszem a hét közbeni gyakorlásokon nagyon messze voltam a dobogótól. Sikerült a főfutamon egy nagyon erős tempót felvennem és talán ennek is köszönhető az első futamgyőzelmem na meg a szerencsének hogy jött a safety car de szerencse is kell néha. Nem fogom megtűzni a bajnoki címet hiszen nem is volt célom, de igyekszem mindent kihozni magamból és talán meg az is elképzelhető hogy odaérek. Külön köszönet Enosznak a sok segítségért, nélküle nem tartanék ott ahol most és valószínűleg a mezőny végén kullognék"

Sajnos Gonoszt most nem sikerült elérni. A cimvédő kezdi megtalálni a tempóját és 6 pontra megközelítette Vortexet (Ferrari)

Enosz Elég kemény hétvége volt. Már a gyakorlásokon tudtam hogy Vortex ( Ferrari) nagy ellenfelem lesz. Szeretem ezt a pályát és meg is volt a tempóm a győzelemhez. Időmérőn összeraktam a gyors köröm nincs mit ragozni rajta semmi hiba nem volt benne ennyit tudtam. A verseny simán indult a rajt után elől voltam és jó volt a tempóm is. Aztán az időjárás kicsit becsapos volt. Elkezdett esni és nem akartam eldobni így vissza vettem a tempóból de Vortex bátrabb volt. A box után tudtam hogy így megyünk végig így elkezdtem bátrabban menni de csak a határon. Néha tulcsusztam és a verseny középen kb megkapjam az első 3mp büntimet. Tudtam hogy még kell előznöm Vortexet és le is kell hagynom utána ha nyerni akarok. Az előzés nehéz volt de sikerült. Aztán jött az aminek nem kellet volna. A biztonsági autó. Itt nagy volt a baj mert a 10mp előnyünk Vortexel a 3. Helyen autózo pilótával szemben elúszott. De feltettem a piros gumikat és azon a leggyorsabb körre rámentem illetve láttam hogy 2 autó nem jön ki és én így a 3. Helyen voltam lágyon előttem két Hard gumis versenyző. Tudtam hogy egy kör alatt meg kell előznöm őket ha nyerni akarok. Így is lett az első kanyar előtt megvolt Tomi, a másodikba pedig Vortex megforgott így én áltam az élre Geri a második minden szuper. Azonban nem tudtam Gerit 3mGeritp kívülre szorítani és az utolsó körbe meg kaptam megint 3mp-et így végleg elengedtem a győzelmet. A 2. Helyre koncentráltam. De Gonosz csak 5.5 mp maradt le így ő lett a második amihez Gratulálok neki de leginkább Geri első Fő futam győzelmének Gratulálok.

A káosz futamon minden úgy ment ahogy akartam Gyorsabb voltam mindenkinél bár Ádi megelőzött a végen tudtam hogy van neki büntetése ezért nem mentem bele nagy csatába vele nehogy összeérjünk vagy valami hasonló Elégedett vagyok a hétvégével , csapatba jól teljesítettünk és egyénibe is sok pontot gyűjtőttem.

Gratulálok a dobogós pilótáknak. A következő futam Oroszországban lesz melyet a Renault pilótái Soska és Sanyi az istálló hazai versenyének tekint. Ha előben szeretnétek látni mire lesz képes a csapat akkor csatlakozzatok hozzánk Vasárnap 18:30 perckor kezdődő elő adásba melyet a Lvl Up hivatalos Facebook oldalán találtok.

Szécsi Árpád