Fokozódik az izgalom...

2020.05.22

Gonosz: Plusz órákat veszek magamtól :), Zoli: "Izgalmas csaták elé fogunk nézni!"

Harminckettő. Ez a szám, amit most mindenki figyel a Trust GOLD ligában. 32 pont választja el a tabellát uraló Gonoszt (Alfa Romeo), a bajnoki címre ugyancsak éhes Zolitól (Haas). A TOP liga főszereplői az eddig kiosztott 11 főfutam győzelemből 9-et birtokolnak, számos pole pozíció és leggyorsabb kör fűződik a nevükhöz, és ádáz küzdelmet vívnak a bajnoki címért.

"A szezon elején napi 3-4-5 órákat is képes voltam gyakorolni, jelenleg már csak a napi edzéseken fejlesztem a tudásomat, ami nagyjából napi szinten 2 órát jelent. Igazából semmivel sem gyakorlok többet, mint az aktív csapattagok, kivéve mikor úgy érzem, hogy az adott beállítás/tempó kevés a győzelemhez. Ilyenkor plusz órákat veszek magamtól" - nevette el magát Gonosz.

Mindenki másképpen készül egy futamra, de a listavezető magabiztosan javasolja saját technikáját.

"Jellemzően time trial-ból leszedett beállításokkal kezdem a gyakorlást, amik gyakorlatilag sosem egyeznek az én vezetési stílusommal. Ezek a beállítások alapnak jók, de mindenképpen saját magamra kell szabom az autót, ami elég időigényes, viszont megéri."

A bajnokság állásáról is ejtett pár szót Gonosz.

"Mindig pozitívan állok a dolgokhoz, így a bajnoki címhez is, azonban bőven van ellenfél és ahogy tapasztalom, egyre erősebb a mezőny. Jelenleg 32 ponttal vezetem a bajnokságot, de ezt az előnyt egy hétvége alatt el is lehet bukni. Úgy gondolom, hogy az egyéni bajnokság az utolsó 2 versenyen fog csak eldőlni. Kanada a kedvenc pályám, ahol egyéniben dupla győzelmet sikerült elérnem, ráadásul a 25%-os futamon Alfa 1-2 eredmény született, de azért a Brit esős fő futamot is ki kell emelnem. - emlékezett vissza az Alfa Romeo versenyzője csapatársának, Daninak utolsó kanyarjaiban szerzett defektjére, amin elment a kettős győzelem. "Csapatbajnokság tekintetében a legjobb helyen állunk jelenleg, de a Mclaren nagyon erős párost alkot. Ahhoz, hogy előttük maradjunk Daninak is összeszedettebnek kell lennie az idény hátralévő részében, pontszerzés nélküli verseny nem fér bele." - mutatott határozott irányt a bajnoki éllovas.

Gonosz és az Alfa Romeo minden kétséget kizáróan boldog az eredményesség jelenlegi állapotával, aminek a kialakulásához hozzájárult, hogy a legnagyobb rivális, Zoli, technikai problémákkal találta szemben magát.

"A kormányom meghibásodása miatt sajnos nem tudtam hozni az igazi formám. Ezért Gonosz eléggé elhúzott a tabellán pontügyileg. Viszont szerencsére megérkezett az új kormányom, amire hamar rá fogok érezni és nem lesz itt komoly probléma. - mutatott előre a Haas harcosa. "Mondhatom azt, hogy elég magabiztosan szállok szembe Gonosszal és le akarom győzni az elkövetkezendő futamokon. Az egyszer biztos hogy nem fogja hagyni olyan könnyen, hogy ez sikerüljön, szóval izgalmas csaták elé fogunk nézni úgy érzem!"

2020.05.24-én vasárnap, már 17:20-kor kezdünk az először megrendezésre kerülő selejtezőnek köszönhetően, ki ne hagyjátok! 

béel