Abu Dhabi utózöngéi

2020.09.13


Az Abu Dhabiban rendezett negyedik forduló a vártnál esetmentesebbre sikeredett a versenybírók számára, a biztonsági autó egyszer sem tette tiszteletét a pályán, két ügyet azonban vizsgáltak a bírák.

A Q1 utolsó másodperceiben az utolsó előtti kanyarban Vortex (Ferrari) húzódott le későn Cucu (Red Bull) elől, akit megzavart gyorskörén. Cucu a 16. helyre kvalifikálta magát, tehát nem jutott be a Q2be. A bírák álláspontja szerint Cucu nem feltétlen tudott volna pozíciót javítani, hiszen 2 tized hátrányban volt az utolsó előtti kanyarban, de ez nem mentség Vortexnek, mert a tényt büntették, hogy zavarta Cucut és azt remélik ettől a szankciótól, hogy intő példa lesz a versenytársaknak és fokozott odafigyelést érnek így el.

"Ez van, elfogadom. - mondta Vortex. "Sajnálom Cucu-t, természetesen nem akartam megzavarni a gyors körén, de úgy gondolom volt egy zsák enyhitő körülmény, ami most nem számított. Fejet hajtok a döntés előtt, már Bakura koncentrálok."

A másik eset Ádivettelhez (Racing Point) köthető. A Káoszfutam negyedik körében a 19es kanyarban Ádi és Sanyi (Renault) nem értették meg egymást, az esetet követően Sanyi megforgott és szárny csere miatt a boxba kényszerült. Ádinak enyhitő körülmény volt, hogy nagy volt a káosz, illetve hogy a boxutca kijárat előtt történt, továbbá, hogy Sanyi nem szorult plusz kerék cserére a tervezettnél. Ádivettel 3 mp büntetést és 2 büntetőpontot kapott, így a Káoszfutam hivatalos végeredményében a 4dik helyről közvetlenül csapattársa, Máté mögé csúszik vissza a hatodik helyre. Ádi így 2 ponttal kap kevesebbet, aminek köszönhetően Vortex megelőzte a tabellán.

Vasárnap Bakuban folytatódik a bajnokság, tartsatok velünk!


BéeL