S2 GOLD Abu Dhabi - (Enosz, Vortex, Ádi) 

2020.09.13

Dobogósok nyilatkozatai, Abu Dhabi (Enosz, Vortex, Ádivettel)

A negyedik fordulóját rendezték múlt hétvégén a Trust liga Season 2 bajnokságának, amelynek Abu Dhabi adott otthont. A naplementében rendezett forduló ismételten Enosz (Mercedes) végső sikerét hozta, aki 4 megrendezett futamból már harmadik alkalommal állhatott a dobogó legtetején, ezzel komoly előnybe kerülve a tabellán.

"Kemény hétvége volt ez az biztos!" - kezdte értékelését a bajnokaspiráns. "Az időmérőn 3. lettem, ami nem rossz, de lehetett volna akár pole is, viszont Abu-Dzabi nem könnyű pálya és nem tudtam hibátlanul végig menni rajta. Ennek ellenére a 3. hellyel elégedett vagyok. A verseny rajt nagyon jól sikerült elsőnek meglepődtem és azt hittem, hogy beugrottam, de nem szerintem életem legjobb rajtja volt ez. Utána már csak a tempó kellet. A taktika egy kiállás volt és ez valósult is meg. Sok büntetést lehet szedni ezen a pályán, amit előnyömre válthatok, ha én nem kapok időbüntetést. Így is lett, ha jól emlékszem talán csak én és Soska nem kaptunk büntetést. Tudtam, hogy Vortexnak (Ferrari) és Ádivettel (Racing Point) büntetéseiről, így tisztába voltam vele, hogy mennyire kell nyomnom. A Káoszfutam nem sikerült annyira. A virtuális SC alatt kaptam boksz áthajtásos büntetést, mert kb 0.05 el hamarabb kezdtem el nyomni. Ott már kicsit elment a remény majd megforogtam és ezek után még a kormány is kikapcsolt, mert kihúzódott a kábel így nem tudtam folytatni a versenyt. Jelenleg elég szép előnyöm van a bajnokságba, de mint azt a legelején is mondtam csak a utolsó futam után fejeződik be a bajnokság. Addig pedig sok verseny van még. A Mercedes is vezeti a csapatbajnokságot, de a Racing Pontos fiúk nagyon gyorsan fejlődnek. Ádi top 3 pilóta, Máté pedig szépen halad előre a mezőnybe. A Haas is szerintem magára fog találni és még izgalmas lehet majd a szezon."

A második helyet Vortex szerezte meg a Ferrarival.

"Egészen domináns hétvége volt. Sikerült a Q1et és a Q2-t megnyernem, és sokáig úgy tűnt a pole is meglehet, volt benne hiba, de az utolsó próbálkozásnál már az első kanyarban sokat kockáztattam, végül Ádi behúzta. Ezúton is gratulálok neki az első rajtelsőségéhez. A futam összességében rendben volt, bár Lambo-t kormány bug hátráltatta majd ki is dobta a játék. Engem elkerültek a bugok, jó startégiám volt, végig volt tartalékom és sikerült is az első helyen beérnem. Azt hiszem a 6. körben kaptam meg a harmadik büntetésem, tehát 9mp hátrányt szedtem össze. Utána, beleérte a Káoszfutamot még csak figyelmeztetést sem kaptam, ez van. Tudtam, hogy legjobb esetben is csak a dobogóra fogok tudni felállni, ehhez képest sikerült megismételni a Bahrein-i második helyet. A Káoszfutam is rendben volt. TomiTA-nak gratulálok harmadik káoszgyőzelméhez. Azzal, hogy Enosz kiesett én meg felértem a dobogóra tudtam annyi pontot szerezni, mint ő. A kis Trust-os "pályafutásom" alatt most szereztem a legtöbb pontot, szóval rendben vagyunk. A következő lépés a futamgyőzelem, bár Baku nem az Én pályám lesz. Remélem kihozom belőle a maximumot."

Ádivettel első poleját nem tudta győzelemre váltani, de a dobogó összejött neki.

"Nagyon élveztem a versenyt, még akkor is, ha nem sikerült nyerni. Az időmérő rendben volt, bár pár hibát csináltam benne. A versenyen sem volt igazán gondom, de sajnos nem voltam elég bátor ahhoz, hogy kihagyjam az utolsó kerékcserét. Amikor rájöttem, hogy a többiek nem fognak kijönni az nem volt jó érzés, de akkor már nem volt mit tenni. Mivel azonban összeszedtem kettő büntetést ez volt a maximum, amit ki tudtam hozni belőle. Gratulálok mindenkinek, jó kis verseny volt!"

Gratulálunk a dobogósoknak. A következő helyszín Baku, nehéz verseny vár a mezőnyre. Vasárnap 18:10kor tartsatok velünk!


BéeL