Szecskamester!

2020.09.04

Vasárnap végre rajthoz áll Szecskamester!

Na nem a harciteknőcök mestere, hanem a neve alatt versenyző Szecsi az, aki először vághat neki a közel 160 km hosszússágú Főfutamnak, majd a fele akkora Káoszfutamnak. Szecsi már Május óta a Trust liga tagja. A Season 1 ideje alatt létrehozott Silver ligán keresztül többször is szerencsét próbált, Mexikóban közel is állt hozzá, azonban egyszer sem sikerült kvalifikálnia magát a népes mezőnybe. A Season 2-ben más okozott kihívás, de Abu Dhabiban végre rajthoz állhat. Szecsivel beszélgettünk egy kicsit.

Szia Szecsi! Mi az oka, hogy ennyit kellett várni a bemutatkozásodra?

Több oka is van. Elsősorban a versenytársak. Geri, TomiTA és Lugo voltak a fő okok (korábbi Silver liga menők - a szerk.). Ők pokolian gyorsak, ezt bizonyítják most is a Haas és a Mercedes színeiben. Mexikóban egy utolsó körös hibám miatt maradtam le az indulásról. A másik ok a munka volt, de szerencsére mostanra ez megoldódott.

A jelenlegi rendszer, illetve a Season 2 előtt megrendezett bajnoki kvalifikáció eredménye alapján, amennyiben új versenyzők érkeznek a ligába, úgy meg kell küzdened velük hétről hétre. Persze jelenleg Te vagy a Williams fix versenyzője, de hogyan tekintesz erre az esetleges kihívásra?

Mivel ligatag vagyok így nekem is vágyam, hogy minél többen legyünk. Mivel Q0-ás vagyok így az új tagokkal meg kell küzdenem az egyik Williams üléséért, de állok elébe. Harcolni fogok azért az autóért amit jelenleg napról napra terelgetek.

Mit vársz magadtól a szezonban?

Minél többet szeretnék fejlődni idén. A fék assist kikapcsolása nekem is új volt, de sikerült megszoknom és gyorsabbnak érzem magam. Könnyebben tudok Ricciardo féle előzést alkalmazni, ami az egyik kedvencem.

Abu Dhabiban mutatkozhatsz be, mit gondolsz a pályáról és mit vársz magadtól?

Abu Dhabi egy nagyon nehéz pálya számomra a pálya kialakítása miatt. Kontrollerrel játszom így a hirtelen irányváltások és a nyújtott kanyarok miatt rendkívül nehéz konzisztens köröket autóznom. A tempómat Sóskáéhoz (Renault) tudnám hasonlítani. A futamon, ha sikerül kimaradnom az adok-kapokból, akkor a 10-14. helyeken harcolhatok, de bármi megtörténhet. Biztosra veszem hogy az Abu Dhabi futam felvezető körén egy óriási mosoly lesz az arcomon mert erre vágytam már május óta mikor a ligába érkeztem.

A versenyhez és a szezonhoz sok sikert kívánunk! Köszönjük, hogy rendelkezésünkre álltál!

Ha nem akarsz lemaradni Szecsi bemutatkozásáról, akkor feltétlenül tarts velünk Vasárnap 18:10 kor!


BéeL