Bahrain utórengések

2020.09.01

Az aktuális szezon második fordulójában, Ausztriában nem volt se safety car, se eset, amit a versenybíróknak vizsgálni kellett volna. Ezúttal fél kört kellett várni, a Bahreini futam első körének 11. és 12. kanyarja között Szemi (Alpha Tauri) okozott balesetet, az esetet követően Lambo (Ferrari) feladni kényszerült a futamot.

"Egyértelműen én voltam a hibás! Túltoltam, megcsúsztam pont befelé, Lambo felé, és belevágtam a falba. Egyértelmű!" - Nyilatkozta Szemi.

Természetesen az incidens rányomta a bélyegét Szemi Főfutamára is, csak a Káoszfutamban reménykedhetett, hogy ott majd hoz pár pontot a konyhára, sajnos az első és negyedik kanyarban is kontakt volt, amelyben szintén az Ő felelősségét vizsgálta a versenybíróság. Mind a kettő esetben Sóska (Renault) volt az szenvedő fél.

"Az 1-es kanyarban belém jöttek hátulról, utána meg elszálltam a 4-esben, mert nem állt meg a gép szárny nélkül sajnos, szóval az 1-es kanyar következménye volt az utána lévő."

A Versenybíróság külön kezelte az ügyeket.

  • Szemi kapásból 1 büntető pontot kapott, amiért nem tudott versenyfelvételt mutatni.
  • A Főfutam első körében, Lamboval történt incidens esetében Szemit figyelmetlenség miatt kizárólagos felelősnek állapították meg. Mivel az első ilyen alkalom, Szemi Geri Magyarországi büntetéséhez hasonlóan 10 mp büntetést és 3 büntetőpontot kapott.
  • A Káoszfutam rajtjánál Billy (McLaren) fedélzeti kamerájából egyértelműen megállapítható, hogy Szemit nem érte lökés hátulról, így a felelősség őt terheli. Tekintettel arra, hogy rajtnál történt az incidens, ráadásul alacsony tempónál, láthatóan fokozott figyelem mellett, Szemi 5 másodperc büntetést, és további 1 büntető pontot kapott a neve mellé.
  • A Káoszfutam ugyancsak első körének negyedik kanyarjában Szemi késői fékezésé miatt ráfutott Soskara, aki meglökte Billyt. Az eset véglegesen tönkretette Soska versenyét, a büntetés 10 mp és 3 büntetőpont.

Az időbüntetések a gyakorlatban nem terhelik Szemit, hiszen az incidensek esélytelenné tették a pontszerzésre, azonban összesen 8 büntető pontot gyűjtött, ami negatív rekord a liga életében. 10 büntetőpontnál Szemi időmérőről való eltiltással számolhat.

Szemi csapattársa, Luigi a tizedik lett a Főfutamon, majd a Káoszfutamon a pole-ból rajtolva az ötödik helyen ért célba. Az Alpha Tauri versenyzői a 12. és 14. helyet foglalják el a tabellán Luigi Szemi sorrendben. A csapatbajnokságban 17,5 ponttal a 8. helyen tanyáznak három forduló után.

Vasárnap 18:10 kor Abu Dhabiban folytatódik a szezon, tartsatok velünk!


BéeL