Egyéni legjobb teljesítmény - MEXICO

2020.07.04

Lugo/ Vortex

Ismét jelentkezünk a heti legjobb teljesítmény című rovatunkkal, amelyben a legutóbbi futam egyéni kiemelkedő eredményeit vesszük górcső alá.

Lugo (Williams) már több ízben adott témát a rovatnak, legutóbb Szingapúrban, ahol a megszerezett hetedik helyének örülhetett. Nem kellett sokat várni, Mexikóban plusz egy pozícióval megjavította egyéni legjobbját, de ha ez nem lenne elég, az időmérőn elért negyedik hely akár váratlanul is érhette mezőnyt, tekintettel arra, hogy eddig egy nyolcadik legjobb rajthellyel büszkélkedhetett.

"Lépésről lépésre...Hát nem sietem el, az biztos. Szingapúrban hetedik hely, most a hatodik. Sajnos már nincs annyi futam, hogy ezzel az ütemmel felérjek a dobogóra Gold főfutamon, így bele kell húznom!" - kezdte gondolatait jókedvűen a SILVER liga legmegyőzőbb teljesítményű versenyzője. "Már nem titkolt célom, hogy dobogóra szeretnék állni minél hamarabb és úgy éreztem ehhez minden megvan Mexikóban. A héten csapattársammal TomiTA-val sokat gyakoroltuk az időmérős tempót, de végül nem ez hozta meg a sikert, hanem az időjárás. Az esős Q3-ban erőn felül teljesítettem így engem is meglepett az előkelő negyedik hely. A rajt is jól sikerült, így jártam a harmadik helyen is a futamon, ám egy újabb bokszutcai ámokfutás miatt begyűjtött 5 másodperc visszavetette a futamom. Összességében nem vagyok szomorú, mert az eddigi legjobb helyezésem, de ebben sokkal több volt. Pozitívan gondolok a következő futamokra, mert úgy érzem kerék-kerék elleni küzdelemben sokat javultam és ez segíthet a célom elérésében."

Lugo ezúttal nem szerezte meg a hőn áhított dobogót, helyette Vortexnek sikerült. Habár Vortex elégedett a harmadik helyével, nem ezzel érdemelte ki helyét az eheti rovatban.

"Igen, sosem indultam még az első sorból. Jól ment az időmérő, minden szakaszban a második helyen zártam és jó eséllyel pályáztam a futamon is az ezüstéremre. A rajt jól sikerült, igazából a versenyre sem lehet panaszom, de Gonosz eggyel kevesebbszer állt ki, őszintén azt gondoltam, hogy az a taktika lassú lesz. Magam is gondoltam rá a futamot megelőzően, de maradtam a kettő kiállásnál. Boldoggá tesz, hogy a dobogó nem volt veszélyben a versenyen, és megtisztelő, hogy a mezőny legjobbjaival voltam csatában. A szezonnal összességében elégedett vagyok. Sikerült újra a TOP6-ba férkőznöm, és meg is akarom tartani ezt a pozíciót a bajnokság végéig. Szeretnék még dobogón állni a szezonban, úgyhogy harcolni fogok keményen, habár a soron következő COTA komoly kihívást jelent számomra, de vasárnapig még van idő. Sok riválist meg tudnék nevezni. Első sorban Ádivettel (McLaren) akivel a TOP6-ért küzdök egész szezonban. Aztán vannak alkalmi ellenfeleim, de csapattársamat emelném ki, Lambo-t, akivel az időmérős arányokat tekintve csupán 8-7-re vezetek. Hajrá Ferrari, Hajrá Trust!"

Lugonak és Vortexnek gratulálunk! Vasárnap az Amerikai nagydíjjal folytatjuk, 18:10 kor tartsatok velünk!