GOLD - MEXICO (Zoli, Gonosz, Vortex)

2020.07.04

Mexikóba bő 40 pontos előnnyel érkezett Gonosz (Alfa Romeo) Zolihoz képest, miután Zoli nem szerzett pontot Szingapúrban. Sokakban felmerült, hogy van-e innen visszaút Zolinak, vagy eldőlt-e már a bajnoki cím? Mexikóban Zoli olyan tempóval tért vissza, ami egyértelművé tette, Zoli harcolni fog a következő versenyeken a bajnoki címért. A időmérőt, a Főfutamot és a Káoszfutamont is Ő nyerte.

"Egész jól sikerültek az időmérők, bár ez nekem nem volt meglepő, mert szinte egész héten ezeket az időket futottam. Az 50%os versenyen nagyon örültem ennek a győzelemnek, mert végre most sikerült úgy győzöm, hogy azt a stratégiát használtam, amit kitaláltam a héten és ehhez csak arra volt szükség, hogy ne legyen safety car. A 25% verseny eleje valóban kissé káosz volt, de szerencsére hamar észleltem a veszélyt így csak lassan közelítettem meg a többieket. A verseny további szakaszában a sárga gumikon egész jól tartottam magam majd egyedül csak én tettem fel a piros gumikat, így nagy különbségek voltak a gumik között és 8 kör alatt simán fel tudtam jönni az 1. helyre És szeretném megragadni az alkalmat hogy, gratuláljak az 50%os tiszta versenyzésnek és a 2. - 3. dobogósnak." - fejezte be értékelését Zoli.

Ugyan nem volt kérdés, hogy Zoli ezúttal Gonosz fölé kerekedik, de az Alfa Romeo versenyző kármentése a lehető legjobban sikerült. Mind a kettő futamon a második helyen ért célba.

"Szeretem ezt a pályát, viszont nem sokat gyakoroltam rá. Úgy gondolom az autót inkább sikerült stabilra beállítanom, mint versenytempóra. A sikán bejáratánál valamiért rengeteg időt elbuktam egész héten. Az időmérő után tudtam, hogy Zoli verhetetlen lesz ezen a pályán és Vortex (Ferrari) legyőzése volt az célom. A versenyt slick gumikon kezdtem és megpróbáltam velük minél több kört megtenni, elhúzni a bokszkiállást. A legtöbb versenyzővel ellentétben megpróbálkoztam az egy kiállással, aminek köszönhetően sikerült is a második helyen célba érnem. A káosz futamon Lugo az utolsó körökben rendesen megizzasztott, de egy jobb kigyorsításnak köszönhetően sikerült megelőznöm, ezzel szintén a második helyet megszerezve."

A második helyért Vortexxel kellett megvívnia Gonosznak.

"Láttam, hogy Gonosz egy kiálláson lesz, de azt gondoltam sokkal lassabb tempóval fogja tudni ezt kivitelezni. Amikor ráeszméltem, hogy nem sok esélyem maradt ledolgozni a plusz egy kiállás okozta hátrányt, akkor csalódott voltam, de összességében örülök nagyon a harmadik helynek, már csak azért is, mert nagyon messze volt Pori (Renault) a negyedik helyen, így a dobogó elvesztésétől nem kellett tartanom a versenyen. A káosz futam egészen jól alakult, sajnos egy bokszbejáratos malőrnél letört a szárnyam és nagyon sok időt buktam, ami miatt Lugo (Williams) és Gonosz is elment, illetve lőtávolba kerültem Zolinak. Elégedett vagyok a hétvégével, hiszen a tabella csúcsán lévő versenyzőkkel harcolhattam, még ha ezúttal vereséget is szenvedtem velük szemben."

Ezúton gratulálunk a dobogósoknak! Hétvégén az USA nagydíjjal folytatódik a bajnokság. Szerintetek Zoli tovább csökkenti hátrányát?

BéeL