GOLD ITALY - Sanyi, Ádi, Gonosz

2020.06.17


  • 1. Sanyi (Red Bull)
  • 2. Ádi (McLaren)
  • 3. Gonosz (Alfa Romeo)

Lezajlott a GOLD liga 13. fordulója, a Monzai verseny. A szurkolók nagy örömére újabb futamgyőztest üdvözölhetünk köreinkben. Zoli (Haas), Gonosz (Alfa Romeo), Tunyo (Mercedes) és Enosz (McLaren) mellett már Sanyi (Red Bull) is rendelkezik futamgyőzelemmel.

"Mikor megérkezett a mezőny Monzába én úgy jöttem, hogy mostanra mindenképp szeretnék jó eredményt elérni." - kezdett bele Sanyi. "A heti edzéseken nagyon nehéz volt a beállításokat megtalálni. Csak reménykedtem, hogy ez sikerült a hétvégére. A Q1-et nagyon elrontottuk a csapatársammal (Cucu). Éppen hogy bejutottam a Q2-be. Az már jól sikerült, de a kijelzőre nézve meghökkentő volt látni, hogy 1mp belüli időn volt az első 14 pilóta. A Q3-ban az ötödik időt autóztam. A rajt jól sikerült, de a safety car megnehezítette a mezőny dolgát. Próbáltam a maximumot kiautózni, és ez sikerült. Ez adott lehetőséget, hogy több pilótával is csatába bonyolódjak. Fantasztikus volt! Nehéz futamon vagyunk túl és nagyon boldog vagyok az első hely miatt, főleg úgy, hogy a legfőbb riválisom Pori (Renault) nullázott. Remélem, a jó tempómból tudok átmenteni Szingapúrba is. Köszönöm azoknak, akik szurkoltak nekem! - értékelt Sanyi, aki Enosz kárára 1 pozíciót javítva már a tabella negyedik helyét birtokolja.

A futam nagy részében látszódott, hogy Sanyinak Ádival (McLaren) kell megküzdenie az elsőségért.

"Monza az egyik kedvenc pályám és vártam már nagyon. Az időmérőn belehibáztam a gyors körömbe, emiatt a negyedik helyre kvaliztam. Bíztam benne, hogy majd a rajtnál tudok előzni, de ebből semmi sem lett. Amikor Enosz (csapattárs) kiesett, nekem kellett egyedül pontokat menteni a csapatnak. Sikerült előbb Zolit, majd Vortexet is megelőzni és úgy gondoltam, hogy sima ügy lesz a győzelem. Azzal nem számoltam, hogy a saját hibámból érintettem a falat és így sérült a szárnyam. Ezzel esélyt adtam Sanyinak, hogy levadásszon, amit a frissebb gumikon meg is tett. A végén már olyan vacak állapotban voltak a gumik, hogy csak a biztonságos célbaérésre figyeltem. Második lettem, ami nagyon jó eredmény és örülök is neki. "

A bajnoki éllovas egy bronzéremmel lett Monzában gazdagabb.

"Számomra ez egy nehéz futam volt." - kezdte értékelését Gonosz (Alfa Romeo). "Az olasz pálya nem tartozik a kedvenceim közé, az autót egyáltalán nem sikerült megfelelően beállítani és az első szektorban folyamatosan laggolt a játék. Ennek ellenére a fő futamon sikerült a 3. helyre behoznom az autót. Őszintén szólva rosszabbra számítottam. A káoszfutamon sajnos a 8 másodperces időbüntetés miatt számos pozíciót elbuktam, de legalább pontszerző helyen értem be."

Szívből gratulálunk a dobogósoknak!

A múlt heti szüneten után, ezen a hétvégén ismét folytatódik TOP Gold liga Singapore-ban.

Tartsatok velünk vasárnap 18 órától!

Béel