ITALY SILVER - Lugo, Geri, Zotya 

2020.06.06

Lugo: Ha nem rajtolom le Gerit, akkor nem lesz esélyem.

A múlt héten selejtező formájában már betekintést kaptunk a frissen induló SILVER liga versenyzőinek habitusába. Egyértelműen kijelenthető, hogy a SILVER bajnokság élmezőnye a GOLD középmezőnyével egyenértékű, és többen is esélyesek rá, hogy bekerüljenek a TOP2-be, ami a GOLD futamon való indulás jogát jelenti. Joggal vártuk tehát izgatottan az első hivatalos fordulót, amely a megszokott lebonyolításban, tehát 2 futamból állt. Lugo higgadt stílusával és erős tempójával mindkét futamon az élen zárt.

"A második helyről rajtoltam és előzetesen is erre a rajtkockára számítottam, mert tudtam, hogy Geri időmérős tempója nagyon erős. Éreztem, ha az első kanyarban ő fordul vezető pozícióban, akkor nem lesz esélyem. Szerencsére meg tudtam előzni, viszont így 27 körön keresztül a tükröt kellett néznem, ami nagyon idegőrlő volt. Egy kis apró koccanásunk is volt, de szerencsére egyikünk sem vesztett rajta sokat. Szuper kiélezett csatát vívtunk, ezúton is köszi Geri! Aztán pedig minden várakozásomat felülmúlta a káosz futam. A SC jó ütemben jött ki nekem, így sikerült pár pozíciót fognom, ehhez kellett a biztonsági autó előtt megfutott leggyorsabb kör is. Külön örülök, hogy a csapattársammal Prongerrel együtt állhattunk a dobogón. Remélem az elkövetkezendő futamokon is 2 piros overáll állhat majd a pódiumon. Köszönöm Tominak és Karesznak, akik a Youtube előtt ülve szurkoltak nekem az első Silver ligás főfutamon! A vasárnapi Gold liga versenyen a pontszerzés a cél, remélem az időjárás is segítő kezet nyújt majd ebben."

Geritől ugyan már megszokhattuk a pokoli nyers tempót, hisz a múlt heti Belga selejtezőn nem volt ellenfele, és nem kétséges, hogy Monzában Lugoval a mezőny előtt álltak. A kérdés csak az volt, melyikük örülhet majd a végén.

"Nagyon jó és erős mezőnynek gondolom a Silver liga tagjait!" - értékelt Geri. "Nagyon sportszerűen versenyzett mindenki, ezért is hatalmas gratuláció mindenkinek! Gyorsnak éreztem magam, de nem elég magabiztosnak ezért Lugo maga mögé tudott szorítani, ami miatt kicsit elkeseredtem, de nagyon jó verseny volt! Remélem vasárnap este remekül helyt tudunk állni Lugoval a GOLD ligában!"

Ha megemlítettük a múlt heti belga selejtezőt, akkor Zotya neve sem maradhat ki, gyakorlatilag a garantált GOLD futam indulási jogát dobta el akkor magától, Monzában azonban már nem tudott erőből a TOP2-ért harcolni.

"Igazából elrontottam a futam elejét! Az ERS-et sem tudtam jól használni ezen a pályán! Aztán a gumik is gyorsabban koptak vártnál! Ezért rögtönzött taktikán tudtam teljesíteni a futamot, ami hát így sikerült! Sajnos... de fel a fejjel, megyünk tovább!" - mutatott előre a Black Racing Team versenyzője.

A dobogósoknak gratulálunk! Lugoval és Gerivel pedig vasárnap ismét találkozhatunk. 18:10-kor tartsatok velünk!