VILLÁMINTERJÚ - BAKU

2020.03.26

Cucu: ' A bikák a csapatbajnokság első helyére pályáznak!"

Cucu, Vortex, Szemi interjú

Az autóversenyzés velejárója, akkor is, ha virtuális versenyzésről van szó, hogy többen lesznek elégedetlenek a teljesítményükkel kapcsolatban, mint ahányan elégedettek. A mezőny ügyes versenyzőkből áll, akik időt nem sajnálva készülnek versenyről versenyre, mégsem mindig fizetődik ki azonnal a belefektetett energia.

Cucu (Red Bull) indult már főfutamon a 7. helyről, káosz futamon intették is már le 7. helyen, sőt leggyorsabb kör is szerepel a neve mellett. A főfutamon azonban rendre utoléri a balszerencse, nem tudott még a TOP 10-ben végezni, így a megszerzett leggyorsabb körért járó + 1 pontot sem zsebelhette be anno Ausztráliában. Tökéletesen leírja Cucu szezonkezdését, hogy ha Albert Parkban 0.067 ezred másodperccel lassabb kört teljesített volna a futamon, akkor Sanyin keresztül megkapta volna a csapata a leggyorsabb körért járó plusz egy pontot, de a TOP 10-es eredmény feltétele a + 1 pontnak. Cucu Bakuban egy káosz futamon elért 9. hellyel 1 pontot tudott gyűjteni és így 4 verseny után a 14. helyet foglalja el a tabellán, 4 pontos hátrányban KicsiRikihez (Haas) képest.


"Bakuban igen rossz döntés volt a kemény keveréket feltenni, hideg gumin nem bírtam kordában tartani az autót és összetört!" - mesélte el nekünk Cucu. "Mit is mondhatnék maga a szezonkezdet borzalmasan gyenge.Az okokat keresem folyamatosan. Javulni kell, mert a bikák a csapatbajnokság első helyére pályáznak ebben a szezonban."

A Red Bull 70,5 ponttal az összetett 5. helyen áll, tetemes 68,5 pontos hátránnyal a tabella élén tanyázó Haas-hoz képest. Viszont az előnyük megnyugtató lehet. 27,5 pontra követi Őket Vortex és Lambo a Ferrarival.

Vortexnek Ausztráliában sikerült dobogóval bemutatkoznia, azóta viszont árnyéka a Melbourne-i teljesítményének.

"Sosem játszottam végig egy karrier módot sem, de vagy 60x elkezdtem, ezért Ausztrália, az első pálya, már egész jól megy. Összességében azt gondolom, hogy a tempóm alapján a középmezőny elejéhez tartozom, és alkalmanként talán oda is érhetnék egy dobogó közeli helyre, de az időmérőn gyakorlatilag mindig alul teljesítem magam és a hibaszázalékom túl magas a versenyeken. Bakuban 7 kör alatt 3x törtem autót. Sajnos még hiányzik a versenyrutin, de sokat dolgozom az ügyön!"

Vortex az újoncok táborát erősíti, akárcsak Szemi (TorroRosso),aki a legfrissebben csatlakozott versenyző a mezőnyben, Bahreinben volt lehetősége bemutatkozni először. Azóta egy Kínában elért 9. hely csillog a legszebben.

"Kiválóan érzem magam itt! Jó társaság van, mindenki segítő kész,többnyire ennek köszönhetem, hogy folyamatosan fejlődök.A versenyek lebonyolítása kifogástalan és minden nap van lehetőségem gyakorolni a többiekkel!" - osztotta meg velünk Szemi a tapasztalatait. "Az eddigi versenyeimmel elégedett vagyok. Nem volt fényes a kezdés, de a második futamon (3. forduló / Kína) már magabiztosabb voltam és talán az Azeri hétvégén több is lett volna bennem, de a sors közbe szólt. Van ez így fel a fejjel megyek tovább."

Szemi nem titkolt célja csatlakozni Zoliékhoz, az élmezőnyhöz. 

"Ebben a szezonban talán két célom van, befejezni minden versenyt és minden alkalommal pontot szerezni. Ez az első évem. Fejlődni kell, de érzem magamban, hogy később csatlakozhatok az élmezőnyhöz."

Szemi csapattársával Luigi-val az összetett 8. helyén állnak, 17,5 pontos hátrányban a 7. a pilóta problémákkal küszködő Mercedeshez képest. 

Mike (Mercedes) búcsúzott

A tabella az alábbi linken érhető el:

https://www.trustliga.hu/masolat-versenynaptar3/

Vasárnap 18:10-kor jön az 5. futam, Spanyolország, előreláthatólag nagyon szoros csatára számíthatunk. Iratkozzatok fel youtube csatornánkra, és tartsatok velünk vasárnap!

https://www.youtube.com/channel/UC0vFWU-G__B-9jYhkrMBi-Q

Amennyiben szereted az autósportot és szívesen kipróbálnád magad szervezett körülmények között, ne habozz, jelentkezz! Szeretettel várunk!

https://www.trustliga.hu/masolat-jelentkezes/