Enosz: "Idén más lesz!"

2020.08.14

Lassan egy hónapja, hogy véget ért a Trust liga idei első bajnoksága, a Season 1, amely Gonosz (Alfa Romeo) végső sikerét hozta. Tűkön ülünk, hiszen rég volt már az a bizonyos az utolsó verseny Abu Dhabiban, de hétvégén elrajtol a mezőny. A holtszezonban ugyan verseny nem volt, egy előkvalifikaciót tartott azért a liga, ahol az összesített elsőséget a már Mercedes színeiben versenyző Enosz szerezte meg.

"Az előszezoni teljesítményemmel meg vagyok elégedve. Sikerült az 1-ső helyen végeznem, ami magabiztossá tesz. Az új játék fizikája, az új autó nagyon tetszik és hamar megszoktam. Jelenleg a mezőny TOP 3 versenyzőjében benne vagyok szerintem, ami egyben egy elvárást is tesz rám hiszen teljesítenem kell magamnak!"

Enosz már tavaly sem ment a szomszédba egy kis tempóért, de egyéb részletek még hiányoztak, hogy részt vegyen a bajnoki csatában.

"A tavalyi szezonnak bajnoki esélyekkel indultam neki, amire sok esélyem, így utólag vissza nézve, nem volt igazából. Sokat hibáztam, eldobtam az autót, szárnyat törtem, büntetést szedtem össze, ezeken sok-sok pont elment. De idén más lesz! Sokat gyakoroltam és fogok is, az utolsó verseny kockás zászlójánál fog csak véget érni minden, addig 110%-al fogok hajtani a célomért. Legutóbb kikaptam a bajnokságban és végül csak az 5. helyen végeztem, de idén más lesz!" - ígérte meg az egyszeres futamgyőztes. "Gyors vagyok, de lehetek még gyorsabb is és küzdeni fogok, hogy az év végén a dobogó tetején állhassak."

Enosz nem csupán az egyéni címért fog harcolni, a Mercedes színeiben Gerivel kívánnak a csúcsra érni a csapatbajnokságban.

"A csapatbajnokságot nézve tavaly is sok esélyünk volt Ádival, még a McLarennel a bajnoki címre, de végül a 3. helyen végeztünk csak. Idén talán kicsit több esélyünk van. Biztos vagyok benne hogy nem lesz egyszerű hiszen a Haas is egy nagyon erős pilóta párossal áll majd fel (Zoli; TomiTA - a szerk.). Ezek mellet a McLaren-t az Alfa Romeo-t és a Red Bull-t is kihívónak várom. A célom idén is a bajnoki cím, címek elhódítása lesz és ezért mindent meg fogok tenni." - zárta eltökélten gondolatát a bajnokaspiráns.

Szerintetek lesz, aki legyőzi Enoszt és a Mercedest?


BéeL