Magyarország utózöngéi

2020.08.22

Enosz brillírozott a szezonnyitón, a pole pozíció és a Főfutam győzelem után, a mezőny végéről felküzdve magát a Káoszfutamon is győzedelmeskedni tudott. A Mercedes friss "igazolása" 39 pontot gyűjtött, amíg a második legtöbbet a regnáló bajnok Gonosz, 24-t. Az összesített eredmények után Ádivettel megszerzett 21 pontjával a harmadik helyen áll a tabellán az első forduló után.

Több esetet is vizsgált a versenybíróság, kétség kívül a legnagyobb horderejű a Geri és Zoli között történt incidens volt. A Főfutam 14. kör harmadik kanyarjában az első pozícióért csatázva Geri a külső íven megcsúszva meglökte Zolit, aki a falban kötött ki, és befejezni kényszerült a futamot. Zoli az esetet követően a 20. helyről várhatta a Káoszfutamot, amit a 9. helyen fejezett be, így 1 pontot gyűjtött, Geri a második helyen ért be a Főfutamon, míg a Káoszfutam legvégén feladni kényszerült a 25%-os versenytávot. Gerinek 10mp büntetést ítéltek a stewartok, amivel elveszítette dobogós helyét, végül a 4. helyig csúszott vissza a büntetésnek köszönhetően és további 3 büntetőpont került a neve mellé.

Vortex a rajtrácson ragadt a Főfutamon, ami több szárnytörést eredményezett. Az incidenst annak volt köszönhető, hogy a játék kidobta Vortexet a felvezető körön, és későn kapta meg autója felett az irányítást. Tekintettel arra, hogy az autósportban nem ritka, hogy valaki a rajtrácson marad, és mivel a gyakorlatban nem jár büntetés hasonló esetért, továbbá elvárható, hogy a mezőny kikerüljön egy a beragadt autót, így Vortex-et nem büntették a versenybírák.

A Káoszfutam harmadik körében a safety car alatt Cucura rászaladt Szemi, akire aztán Sanci, ezzel hátráltatva a részvevőket a versenyen, azonban a bíróság nem kívánt büntetést osztani ez esetben. A verseny felügyelői arra kérik a mezőnyt, hogy fokozott figyelemmel kövessék az előttük haladót SafetyCar idején.

Geri büntetésével együtt is a Mercedes nyerte a csapatversenyt a megszerzett 51 ponttal, Ádi és Máté eredményeinek köszönhetően a Racing Point lett a második 28 ponttal, míg az Alfa Romeo 24 ponttal a harmadik lett a csapatok között.

A végeredményt a bajnokságok menüpont alatt, a menetrend fülön, az adott versenyre kattintva lehet megtekinteni.


BéeL