A tabella tetején

2020.05.13

A TOP liga nehéz bajnokság. A versenyzők komolyan veszik a felkészülést, sokat gyakorolnak és fontos számukra az elért eredmény. Az autósport, még akkor is, ha virtuális térben zajlik, kegyetlen tud lenni. Vannak, akik kiemelkednek a mezőnyből, és vannak, akik nehézségekkel küzdenek. Vannak, akik hősökké válnak, és vannak, akik elbuknak. A hétvégén 20 fősre duzzadó mezőnyből mindössze egy valaki kerülhet ki győztesként, és nincs ez másképp a bajnokságot tekintve sem.

A TOP liga "koronájáért"érdemben ketten harcolnak jelenleg. Gonosz, az Alfa Romeo színeiben uralja a tabellát, de csupán a hetedik, kanadai futamon tudta átvenni a trónt Zolitól, majd a rosszul sikerült ausztriai szereplése miatt, ahol mindössze 4 pontot gyűjtött, ki is csúszott a kezéből a vezetés. A múlt vasárnapon, Angliában Gonosz ellentmondást nem tűrően győzelemmel tért vissza, bár hozzá kell tennünk, hogy Zoli technikai problémákkal küzd jelenleg, és nem tudni mikor "áll helyre a világ rendje". Vajon eldőlt a bajnokság?

A csapatbajnokság TOP3 helyezettje zseniális csatát vív egymással hétről hétre. Gyakorlatilag megjósolhatatlan, hogy a következő hétvégén melyik csapat szerzi a legtöbb pontot. Zoli zseniális szezonkezdése a csapatbajnokságban is meglátszott, McLaren - Enosz és Ádi párosa - is már a szezonrajtkor egyértelművé tette, hogy komolyan kell számolni velük, és ha az Alfa Romeo-nál Gonosz által gyűjtött pontmennyiség nem volna elég, Dani is megtalálta a gázpedált, a brit nagydíjon 2 kanyar választotta el a második helytől, és a csapatot a kettős győzelemtől. Lesz, aki elkapja az Alfa Romeot?

Egy kaotikus grafikont hoztunk nektek, amelyből kiderül, hogyan alakult a TOP 3 csapat teljesítménye hétről-hétre.

béel